
Crumble af bærmæsk og SCOBY mor.
I Nordic Fermentation, smider vi ingenting ud. Vi bruger alt, på den ene eller anden måde.
Vores blade bliver komposteret i Malenes have og vores SCOBY mor – dvs. restproduktet (bakteriel cellulose), som lægger sig på overfladen af kombuchaen og som ikke kommer med i Jeres flasker, bliver sammen med bær resterne (mæsken) fra produktionen, blendet og tørret ved 40 grader celsius. Herefter blender vi den tørre mæsk, til et delikat, sød-syrligt pulver med kraftig smag af bær og umami.
Vi foreslår at du gør det samme med dine rester fra kombucha og jun brygningen eller bestiller dit kombucha drys hos os. Det kan du kun gøre på bestilling og så aftaler vi hvilke fermenterede bær du vil have – af dem vi har – og hvornår vi kan levere. http://www.nordicfermentation.dk/om-nordic-fermentation/
Du kan bruge kombucha bær drys i virkelig mange ting. Det er kun fantasien, som sætter grænser. Prøv det i som ekstra drys i din mysli, som kagepynt, i salaten og i smoothies.
Kombucha drys er et skønt ekstra supplement og som smager dejligt, med en kant af umami.