Fermenterede blåbærbidder

Lækre opskrifter fra Nordic Fermentation

Fermenterede blåbærbidder

Blåbærbidder af SCOBY, honning, fermenterede blåbær og havtornflager.
En godbid fra Nordic Fermentation.

Frugtlæder er en skøn måde at bruge sine overskydende bær og frugter på, hvis man er træt af at henkoge og fryseren er fuld.
Når man først moser sine bær og tørrer dem langsomt i sin tørremaskine eller i sin ovn, kan man få de skønneste og sunde “vingummier”, som tillige kan holde sig rigtigt længe, blot de opbevares tørt og køligt.

Variationerne af frugtlæder er uendelige og udformingen heraf tillige og de smager skønt og kan spises som snack eller bruges i salater og i desserter.

Nu har jeg brygget Jun Kombucha og fermenteret en masse frugt og grønt i flere år og min høns har nydt godt af den fra-siede bærpulp, som består af de lækreste, økologiske bær med en ekstra syrlig og til tider let og behagelig gæret smag.

Det har dog ikke huet mig at smide disse i hønsegården, selvom hønsene har været glade. Derfor har jeg lavet lidt eksperimenter og fundet frem til denne opskrift, som både skaber anvendelse for overskuds SCOBY`er og for disse lækre, fermenterede bær.

Eftersom jeg holder meget af syrlighed og synet af Høstets havtornflager , valgte jeg også at vende mine blåbærbidder i disse, med et delikat udtryk og skøn, syrlig smag af havtorn, til følge.

Du kan gøre mig kunsten efter, ved at følge denne opskrift:

Ingredienser:
#SCOBY mor, 200 gr.
#Blåbærpulp eller anden frugt- og bærpulp fra din efterfermentering, 200 gr.
#Honning, 2 spsk.
#Havtornflager fra Høstet

Fremgangsmåde:
#Blend ovenstående, så det bliver til en jævn masse.
#Tørres i ovnen eller i din tørremaskine ved 40 grader Celscius, for at bevare de aktive mælkesyrebakterier, indtil dit frugtlædder er blevet tørt og “gummiagtigt”.
#Skæres herefter i passende størrelser, ex. 1 x 1 cm og strøes med havtornflager fra Høstet.

Velbekomme, de forsvinder hurtigt, med god samvittighed, – også til børnene!

Opbevares tørt og mørkt. Vær opmærksom på, at der kan dannes mug, hvis ikke dine blåbærbidder er tørret nok.