Fermenterede, rå kartofler

Lækre opskrifter fra Nordic Fermentation

Fermenterede, rå kartofler

Fermenterede, rå kartofler.
Både pre- og probiotiske og super lækre!

Disse sprøde, let saltede fermenterede kartofler, får hurtigt ben at gå på og er super lette at lave. Eftersom de er rå, er der masser af fibre og komplekse kulhydrater, hvorfor du også får tilført en masse prebiotiske fibre til din tarm.

Hvis du mælkesyre – fermenterer dine rå kartofler, fremmer du også indholdet af lactobaccilus, bifidobacterier og leuconostocarterne, som din mave også vil elske dig for.

Så udover de er toplækre, er de også super sunde!

Tag 1 kg. kartofler og vask dem godt i koldt vand. Skær evt. skader, spirer osv. bort. Herefter skæres de i 1 x 1 cm. terninger, med skald og lægges i et fermenteringsglas.

Drys 2 spsk salt over kartoflerne og ryst dem grundigt, så saltet fordeles jævnt. Herefter overhældes de med vand, hvor det er vigtigt de er dækket med mindst et par cm vand.

Så kan du lægge et klæde over åbningen og holde det til, med en elastik eller et stykke snor.

Så er det nu de skal have ro, fred og ca 18 – 20 grader Celsius. Efter nogle dage vil kartoflerne og bakterierne tale med dig. Vandet bliver lidt mere hvidligt og der kommer små bobler. Når processen aftager igen, kan du sætte låget på og sætte det i køleskabet.

Disse kartofler holder sig ikke helt så længe som mange andre fermenterede grøntsager, da de ikke er helt så salte. Så spis dem i løbet af de næste uger og sørg endelig for at tage op med en ren ske.

Danner der sig en lille hvid hinde, kan du blot fjerne denne.