Skal din SCOBY mor være din nye lampeskærm eller buksedragt?

The Amazing SCOBY mom.

Skal din SCOBY mor være din nye lampeskærm eller…

SCOBY mor består bl.a. af bakteriel cellulose, som er et ekstraordinært og spændende materiale. Ikke blot kan den fermentere vores te, men dette nedbrydelige materiale kan faktisk omdannes til et materiale, som er 10 gange stærkere end andet plantebaseret cellulose, som bruges til at producere blandt andet papir og tekstil.


Bakteriel cellulose er super stærkt, samtidigt med at du kan strække og manipulere med det i vid udstrækning. Det kan farves og er et materiale som kan tåle mange kemiske påvirkninger uden at gå i stykker.
Det er ikke så underligt, at bakteriel cellulose er et materiale, som forskere er begyndt at få øjnene op for, da det faktisk også, i en modificeret variant, er billigt at producere.

Nordic Fermentation har talt med en finsk/estisk designer, Monika Faidi, som har produceret nogle smukke lamper ud fra en SCOBY mor. Du kan snart læse og se hendes arbejde på vores hjemmeside: www.nordicfermentation.com.

Herunder bliver du introduceret til en anden spændende designer, Suzanne Lee, som har skabt en tøjserie, baseret på bakteriel cellulose.

Det lader til, at bakteriel cellulose er kommet for at blive og det bliver spændende at følge med i, hvad forskere og designere får skabt ud af dette vidunderlige materiale.

Vi ses!

https://www.youtube.com/watch?v=WVW-jSdhILs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *