Blog

Journal

Gourmet Bornholm

Livet er at brygge..

Vi elsker at stå i vores køkken og brygge Jun kombucha. Duftene er delikate, fra honningen, de tørrede havtornblade som dufter blødt – næsten som ooloongte og ikke mindst fra urterne vi bruger til Jun Kombucha hamp og til Jun Kombucha Urt. Teen er vi nøje med at brygge, så vi får så mange smagsnuancer frem som vi kan. Alle bær og frugtmost bliver behandlet så nænsomt som muligt, så alle næringsstofferne bliver bevaret.

Vi bor på Møbelfabrikken i Nexø. Et levende iværksætter hus med alt fra Repair cafe, møbelsnedkeri, crossfit, papirklippere/historiefortællere, unge havefolk, keramikere til os, som står i damp og duft til lyden af klirrende flasker og en venligt brummende tappemaskine.

Ofte får vi dejligt besøg. Dette billede er fra en tysk fotograf, med hang til surdej og fermentering, som fulgte Malene en dag i køkkenet. Vi fik mange gode snakke om det gode liv, råvarer og surdej og ikke mindst et par dejlige billeder retur.

Gourmet Bornholm

Jun Kombucha og Cocktails.

Jun Kombucha Urt er fænomenal i cocktails, både med og uden alkohol. Vi har sammen med Roee Aharon, tidligere chefbartender på D`Angleterre, udviklet en Junjito, som smager, så englene synger. Alt du skal bruge, er mynte og lime, lidt rørsukker og så selvfølgelig URT. Vil du have en alkoholfri cocktail, så undlader du blot den hvide rom.

Jun Kombucha har en del umami, hvilket betyder at du kan halvere mængden af alkohol. Smagen kommer fint frem med halvdelen.

Dette gør du:

5 blade mynte og en kvart lime moses godt sammen med lidt rørsukker i bunden af et long glas.

Derefter kommer du godt med knust i og tilsætter 1 til 2 cl. hvid rom. Omrøres.

Toppes med URT, som består af 6 forskellige urter, incl. mynte og melisse, er frisk og har rigelig karbonering. Perfekt til en varm sommerdag, til velkomstdrik eller som ikke alkoholisk alternativ til andre cocktails. Det er tillige skønt at bruge kombucha til cocktails, da de er lette, sød-syrlige og friske.

Garnish kan være noget mynte og eller en skive lime.

Må det bekomme dig vel – vi elsker vores Junjito

Jun og kærlighed

Fint fransk besøg.

Vi har endnu engang haft herligt besøg i bryggeriet. Denne gang havde vi fornøjelsen af Celestine og Alexandre fra Landbrugsuniversitet ISARA i Lyon.

Normalt forbinder vi jo franskmænd med alle deres gode rødvine. Men disse to unge herrer tabte deres hjerte til Jun Kombucha og er nu selv begyndt at brygge deres egne, skønne drikke. Måske kan vi få franskmændene med på den alkoholfrie, kombucha bølge – vi håber:)

I hvert fald var det en stor fornøjelse at være sammen med disse skønne unge mennesker og vi glæder os til at se, om der kommer er ISARA special i løbet af de næste par år.

Foodmarket

Workshops og Jun smagning i Juli 2019.

Vi elsker det bornholmske sommerland. Vores ø bugner af sanseoplevelser, – alt fra strand, klipper, hav, skov, sprækkedale og uberørte grøftekanter. Udover vores smukke natur, har vi mange, rigtigt dygtige fødevareiværksættere, så man kan få alle sine smagsløg op og ringe.

Fx. afholder @Gourmet Bornholm holder Mad laboratorium hver uge, hvor lørdage er drikkevaredage fra 11 – 12.00 og Pedersker brugs @pederskershopping afholder et fin arrangement: Smag på Bornholm hver tirsdag fra 15 til 18.00, hvor der er flere producenter til stede, som kan fortælle en masse om deres produkter.

Vi er til stede ved begge arrangementer og tillige i Skafferiet på Gaarden på lørdag fra  10 til 15.00, hvor alle er hjerteligt velkomne til at komme på besøg, se de skønne bornholmske produkter, gå en tur i den gamle smukke have, fodre kaniner og klø grisen bag hængeørerne.

Billedresultat for gourmet bornholm

 

Smag og sans vores skønne ø

http://tv2bornholm.dk/?newsID=223831

Kærlig hilsen Helen og Malene

Jun og kærlighed

Jun Kombucha Urt

Byd velkommen til det nye medlem af vores Jun familie hos Nordic Fermentation: URT.

Hun har været længe undervejs, men nu er hun her og vi er så glade for at kunne introducere Jer for en sød – syrlig kombucha, fermenteret med honning som vi altid gør og med limetoner fra Jernurt, Citronmelisse og Mynte, let bitterhed fra den skønne Salvie og til sidst i smagsoplevelsen blomsternoter fra Lavendel.

Urt er skøn som den er, serveret i et smukt glas, iblandet lidt hvidvin eller til at toppe en Mojito, med en masse ekstra Mynte, som står smukt i haverne lige nu.(Bierne glæder sig til den blomstrer sammen med Citronmelissen.)

Vi håber I tager godt imod Urt, vi er super stolte og glade for hende. Rigtig god sommer:)

Kærlig hilsen Helen og Malene