Blog

Journal

Gourmet Bornholm

En sensommerdag i hampmarken.

Vi i Nordic Fermentation lægger ikke skjul på, at vi elsker vores lokale terroir her på Bornholm. Vi er endvidere så heldige, at vi har nogle helt unikke råvareproducenter, så Bornholm er et kulinarisk eldorado og vi øver os i begrænsningens kunst. Indtil videre har vi 8 varianter i vores Jun Kombucha serie og uh, more to come:)

En af vores allermest populære, – med rette – Jun, er brygget på Hamp fra Bornholmerhampen. En lokal hampeproducent, som tidligere har være økologisk, men nu er gået skridtet videre og dyrker deres hamp biodynamisk  – demeterkvalitet.

Vi var forbi i går, på den smukkeste, solrige efterårsdag, for at snuse, lære og tale om hamp. Duften er intens, når man nærmer sig hampemarken og at gå inde blandt disse høje og kraftfulde planter er en fornøjelse. Høsten står for døren og Emanuel og Signe er i gang, ved håndkraft, med at høste de 2,5 hektar store mark. Kun de bedste planter bliver høstet. Derefter tages de indendørs, hvor de atter sorteres og tørres og ved håndkraft knuses.

Bornholmerhampen, er selvfølgelig godkendt til fødevarebrug, en af 3 forskellige typer Cannabis. Den er spækket med CBD og en masse andre gode aktive planteemner, men har så lavt eller intet indhold af THC, som er det euforiserende stof i cannabisplanten, at det er ubetydeligt og derfor lovligt at indtage – og så smager den vidunderligt.

Så om 3 ugers tid, kan vi igen få nye forsyninger af den lækre hampete, som vi fermenterer med honning og den delikate Jun kultur, som giver en mild og rund smag og som ved lagring, giver de lifligste små bobler.

Jun Hamp er let og frisk og er skøn, som velkomstdrik, som alternativ til et glas champagne eller blot fordi du vil forkæle dig selv.

Du kan blandt andet få den til din morgenmad hos @Atelier September på Gothersgade. De ved hvad der er godt og sundt:)

Emanuel fra Bornholmerhampen i gang med at høste hamp til årets teproduktion, i hånden.
Jun og kærlighed

Urt, vores nye medlem af Jun Kombucha familien.

Vi er så stolte og glade for vores nye medlem af Jun Kombucha familien: URT. Vi har udvalgt 6 forskellige urter, som komplementerer hinanden og har florale noter. Der er en fin balance mellem syre, bitterhed og er samtidig super frisk. Lavendel og salvie klæder de syrlige noter og står smukt til den sød – syrlige Jun. VI ELSKER URT.

Senest har vi med stor succes blandet friske Junjitos, både med og uden alkohol og det er svært at få nok, specielt i denne sommer. Vi håber du nyder Urt lige så meget som os. Hun kan fås hos Aarstiderne i Krogerup, Camellia Te i Rødovre centrum og Bygaard i Sydhavnen.

Må hun bekomme dig vel.

 

 

Gourmet Bornholm

Livet er at brygge..

Vi elsker at stå i vores køkken og brygge Jun kombucha. Duftene er delikate, fra honningen, de tørrede havtornblade som dufter blødt – næsten som ooloongte og ikke mindst fra urterne vi bruger til Jun Kombucha hamp og til Jun Kombucha Urt. Teen er vi nøje med at brygge, så vi får så mange smagsnuancer frem som vi kan. Alle bær og frugtmost bliver behandlet så nænsomt som muligt, så alle næringsstofferne bliver bevaret.

Vi bor på Møbelfabrikken i Nexø. Et levende iværksætter hus med alt fra Repair cafe, møbelsnedkeri, crossfit, papirklippere/historiefortællere, unge havefolk, keramikere til os, som står i damp og duft til lyden af klirrende flasker og en venligt brummende tappemaskine.

Ofte får vi dejligt besøg. Dette billede er fra en tysk fotograf, med hang til surdej og fermentering, som fulgte Malene en dag i køkkenet. Vi fik mange gode snakke om det gode liv, råvarer og surdej og ikke mindst et par dejlige billeder retur.

Gourmet Bornholm

Jun Kombucha og Cocktails.

Jun Kombucha Urt er fænomenal i cocktails, både med og uden alkohol. Vi har sammen med Roee Aharon, tidligere chefbartender på D`Angleterre, udviklet en Junjito, som smager, så englene synger. Alt du skal bruge, er mynte og lime, lidt rørsukker og så selvfølgelig URT. Vil du have en alkoholfri cocktail, så undlader du blot den hvide rom.

Jun Kombucha har en del umami, hvilket betyder at du kan halvere mængden af alkohol. Smagen kommer fint frem med halvdelen.

Dette gør du:

5 blade mynte og en kvart lime moses godt sammen med lidt rørsukker i bunden af et long glas.

Derefter kommer du godt med knust i og tilsætter 1 til 2 cl. hvid rom. Omrøres.

Toppes med URT, som består af 6 forskellige urter, incl. mynte og melisse, er frisk og har rigelig karbonering. Perfekt til en varm sommerdag, til velkomstdrik eller som ikke alkoholisk alternativ til andre cocktails. Det er tillige skønt at bruge kombucha til cocktails, da de er lette, sød-syrlige og friske.

Garnish kan være noget mynte og eller en skive lime.

Må det bekomme dig vel – vi elsker vores Junjito

Jun og kærlighed

Fint fransk besøg.

Vi har endnu engang haft herligt besøg i bryggeriet. Denne gang havde vi fornøjelsen af Celestine og Alexandre fra Landbrugsuniversitet ISARA i Lyon.

Normalt forbinder vi jo franskmænd med alle deres gode rødvine. Men disse to unge herrer tabte deres hjerte til Jun Kombucha og er nu selv begyndt at brygge deres egne, skønne drikke. Måske kan vi få franskmændene med på den alkoholfrie, kombucha bølge – vi håber:)

I hvert fald var det en stor fornøjelse at være sammen med disse skønne unge mennesker og vi glæder os til at se, om der kommer er ISARA special i løbet af de næste par år.