Blog

Journal

Kombuchasmagning

Endnu en skøn workshop om Kombucha brygning på Banegaarden…

Malene, brygmester, grundlægger og partner i Nordic Fermentation/Bornholm Kombucha, tager vejen fra Bornholm og besøger igen, med allerstørste fornøjelse, Banegaarden i Sydhavnen i København – en af vores yndlingssteder i byen. Banegaarden er et unikt sted at være og give sig tid og ikke mindst på grund af alle de skønne mennesker som driver stedet med passion og hjerte.

Her finder du også: Kiselgaarden og deres grøntsager, Årstidernes gårdbutik, Rakils super lækre spisehus og flere madboder med lækker mad og drikke.

Når du er med på vores kombucha workshops, sætter vi en ære i, at du får kendskab og viden om hvad kombucha er, hvad den lever af og hvordan du får det meste ud af denne skønne drik. Derudover får du mulighed for at starte din egen kombucha kultur op samt bliver inspireret til at smagssætte din egen kombucha, du kan tage med hjem.

Links til billetter står sidst i dette indlæg:)

Malene deler tillige gladelig ud af mange års erfaring med kombucha-brygning og fermentering og det er her du skal være, hvis du virkelig vil lære noget om kombucha og lade dig inspirere og engagere.

Herunder er der lidt billeder fra forrige workshops på Banegaarden oktober 2020. Hvilke skønne dage.

 

Du får både kombucha-starter kultur med hjem og en liter kombucha, du selv har smagssat under workshoppen.


Vi starter med en kombuchasmagning og slutter af med at lade os inspirere af hinandens forskellige smagsvarianter i Banegaardens skønne kulturlade, hvor @mariaviftrup har udstillet sine smukke værker.

Du kan købe billet og dermed reservere din plads her:

D. 28. november kl. 11 – 12.30:https://www.place2book.com/da/sw2/sales/pyuszyiri1
D. 28. november kl. 14 – 15.30: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/b8epqfqs6a

Gourmet Bornholm

Drikkefestival Bornholm 25. til 27. september 2020.

Bornholms Drikkefestival hos HØSTET på fredag!

Fredag d. 25. sept. kl. 15.00 – 16.30, rundvisningen begynder kl. 15.30.

Denne dag er en unik mulighed for at komme og lære en masse om både havtorn og kombucha. Den særlige kombucha fra Bornholm Kombucha er brygget på bladene fra havtorn og så er det en JUN, hvilket vil sige at der ikke er tilsat sukker, men honning. Malene Rossil der er stifter af Bornholm Kombucha er på besøg i havtornplantagen og hun deler ud af sin store viden og erfaring om netop kombucha og byder samtidig på smagsprøver af alkoholfrie coctails.

Der udover vil der være rundvisning i havtornplantagen med masser af fortælling om havtorn, iværksætteri og fødevaresamarbejder, smagsprøver på HØSTET’s vintervarmer med havtorn, havtornslushice samt en lille snack med lokale produkter.

Det koster 90.- at deltage og da vi gerne vil have smagsprøver klar til alle, bedes i melde til i forvejen via link HER.

Vi glæder os meget til at se jer.

 

Walk, talk & drink på lørdag!

Vi går en skøn tur sammen med Thomas Guldbæk fra Gaarden, Christian fra Slusegaard, Pauli fra Vandkefirperler og Malene Rossil fra Nordic Fermentation.

WALK & TALK – & DRINK. Kom med på tur med folkene bag SLUSEGÅRD / NXØ BREWERY / NORDIC FERMENTATION / GAARDEN. kl. 14.30. Pris: Gratis.

Vi mødes ved Slusegård P plads og går sammen en dejlig tur i dette smukke historiske område. Her taler vi om de urter vi finder og smager løbende på de medbragte drikkevarer fra de 3 dygtige producenter.

Tilmelding nødvendig: BOOKING på Gaardens hjemmeside:

https://gaarden.nu/da/arrangementer/2020/9/2056/bornholms-drikkefestival-2020

 

 

 

 

Fermentering

Crumble af bærmæsk og SCOBY mor.

I Nordic Fermentation, smider vi ingenting ud. Vi bruger alt, på den ene eller anden måde.

Vores blade bliver komposteret i Malenes have og vores SCOBY mor – dvs. restproduktet (bakteriel cellulose), som lægger sig på overfladen af kombuchaen og som ikke kommer med i Jeres flasker, bliver sammen med bær resterne (mæsken) fra produktionen, blendet og tørret ved 40 grader celsius. Herefter blender vi den tørre mæsk, til et delikat, sød-syrligt pulver med kraftig smag af bær og umami.

Vi foreslår at du gør det samme med dine rester fra kombucha og jun brygningen eller bestiller dit kombucha drys hos os. Det kan du kun gøre på bestilling og så aftaler vi hvilke fermenterede bær du vil have – af dem vi har – og hvornår vi kan levere. http://www.nordicfermentation.dk/om-nordic-fermentation/

Du kan bruge kombucha bær drys i virkelig mange ting. Det er kun fantasien, som sætter grænser. Prøv det i som ekstra drys i din mysli, som kagepynt, i salaten og i smoothies.

Kombucha drys er et skønt ekstra supplement og som smager dejligt, med en kant af umami.

 

Kombucha fra Nordic Fermentation

Vi elsker Aroniabær.

Vi har helt og aldeles forelsket os i Aroniabærret og har valgt at genbrygge vores populære kombucha med Æble og Aronia.

Så glæd dig til forsommeren, hvor du igen kan få Kombucha fra os med Æble & Aronia. Den har den smukkeste lyse – røde farve, er super læskende, har en god kulsyresætning og er dejlig mild, med en afrundet smag af æble, som balancerer smagen fra aroniabærret.

Denne smukke bærbusk er i familie med rosen – i en forgrening som hedder Pyrinae – hvor du også finder bærmispel, æble, kvæde, hvidtjørn og røn. Alle buske og træer, hvilke blomstrer utroligt smukt og danner nyttige og lækre bær og frugter. Flere af dem har også høje indhold af blandt andet antioxidanter.

Busken er i sig selv skøn. Det meste af året, står den kraftfuld og stærk, selv i vind og kulde – blot den får vand nok. Om foråret blomstrer den smukt som en rose og har indtil efteråret, mørkegrønne og kraftige blade, som op til løvfald, bliver høstfarvede og står så fint og pynter i haven. Bærrene hænger i store generøse klaser, som ved rønnebær og bærmispel.

Simpelthen endnu en Nordisk perle med store og sorte bær, lige til at plukke og smide i fryseren, indtil du koger marmelade, saft eller som vi, brygger kombucha af dem – til dig.

Aroniabærret er dronningen af superbær og dykker vi ned i litteraturen og de talrige studier, der er foretaget på dette bær, kan vi læse, at aroniabær indeholder følgende emner, hvilket vi også glædes over. De er listet op, herunder. Men vigtigst af alt er, at DU får endnu en lækker variant af Kombucha fra Nordic Fermentation og det er liiiiiige om lidt:)

  • Polyfenoler og Anthocyaniner
  • Pro – anthocyanidiner
  • Vitaminer Vitamin C
  • Vitamin K
  • Vitamin E
  • Provitamin A
  • Folsyre og andre B vitaminer
  • Kalium
  • Zink
  • Jern
  • Mangan
  • Fibre

Kilde: Federal Research Institute for Nutrition, USDA; Database 2004, Karlsruhe, 2001

Jun og kærlighed

En hyldest til vores illustratør, Lars Thomsen.

Mød et af de fineste, klogeste, kærlige og omsorgsfulde mennesker vi kender: Vores illustratør Lars Thomsen.

Lars Thomsens værker, hænger overalt i Malenes hus, på Bornholm. Hun faldt for hans streg, farvesætning og den energi, der ligger i hans værker, fra første gang hun lagde øjne på Lars`værk af Østerlars rundkirke. Lars kan fange farvespil og stemninger og fortælle historier i sine malerier, som kun få er forundt. På èn side, kan nogle af hans værker være barske, mørke og dystre og på den anden side altid indeholde håb, nærhed og en følelse af at det hele nok skal gå alligevel og så er der altid en undertone af et skævt smil eller en klukkende latter. Mange andre værker, er lyse og smukke, skjuler fine fortællinger om små energivæsener, engle, skovalfer, mennesker, planter og dyr – ikke mindst nogle meget smukke af køer, som er helt vidunderlige.

Specielt er vi pjattede med Lars fortolkning af de underjordiske/trolde, som vist indeholder en hel del selviagttagelse og omend allermest hans landskabsmalerier og skildring af de uendeligt smukke farvespil over hav og land og altid med nogle ekstra fortællinger, når man ser godt efter.

Du kan se flere af hans skønne malerier her: https://www.alida.dk/galleri/

Derfor var der ingen tvivl om at det var Lars som bare måtte være den kunstner, som skulle male illustrationerne til vores Kombucha/Jun. Med de smukke akvareller af vores nordiske ingredienser, rammer han helt præcist, den tone vi ønsker skal strømme igennem vores Kombucha og Jun: Skønhed, nænsomhed, omsorg og kærlighed. For det forstår Lars nemlig essensen af og det viser sig også i hans illustrationer, som vi hver dag nyder at lægge øje på og beklæde hver eneste flaske med.

Håber du også kan mærke den fine energi i, der er i illustrationerne og som Lars har givet os som gave. Vi er så taknemmelige og stolte af at kunne sprede hans billeder til Jer, hele DK og forhåbentlig ud over Danmarks grænser, når den tid kommer.

Tak for dig Lars og dine smukke billeder, som gør verden til et smukkere sted at være.