Blog

Journal

Jun Kombucha på Hammershus

Jun Kombucha er kommet til Hammershus.

Igår slæbte vi kasser med Jun Kombucha ned til Hammershus Butikken ved Kadeau, igennem mudder og skrånende stier. Vi blev dog mødt af smil (måske lidt let tilbageholdt latter.) og interesse fra Kadeaus ekvilibristiske kok Nicolai Nørregaard og hans kyndige ansatte, som tog imod.

Kadeau har påtaget sig opgaven at drive butikken og restauranten på Hammershus. Så vi får fra 1. maj 2018 en Bobbabella på borgen – fastfood på et højt niveau og til rimelige priser.

Læs mere >>

Lækre opskrifter fra Nordic Fermentation

Fermenterede, rå kartofler

Fermenterede, rå kartofler.
Både pre- og probiotiske og super lækre!

Disse sprøde, let saltede fermenterede kartofler, får hurtigt ben at gå på og er super lette at lave. Eftersom de er rå, er der masser af fibre og komplekse kulhydrater, hvorfor du også får tilført en masse prebiotiske fibre til din tarm.

Hvis du mælkesyre – fermenterer dine rå kartofler, fremmer du også indholdet af lactobaccilus, bifidobacterier og leuconostocarterne, som din mave også vil elske dig for.

Læs mere >>

Lækre opskrifter fra Nordic Fermentation

Sur-sød kraut

Sur-sød kraut med peberrod og fermenterede havtornbær

I Nordic Fermentation har vi en hel masse, vidunderlige fermenterede bærpulper fra vores Jun Kombucha produktion og vi prøver alskens nye og gamle opskrifter af og pifter dem op med disse syrlige vidundere.
Seneste skud på stammen er en mere sødlig kraut med toner af bladselleri og syrlige havtorn, som gør sig godt til ostebordet. Sødmen kommer fra den store mængde gulerødder. Denne nordiske kraut fungerer dog også fremragende til andre retter sammen med eksempelvis klassisk humus og lidt kylling.

Læs mere >>

Lækre opskrifter fra Nordic Fermentation

Fermenterede blåbærbidder

Blåbærbidder af SCOBY, honning, fermenterede blåbær og havtornflager.
En godbid fra Nordic Fermentation.

Frugtlæder er en skøn måde at bruge sine overskydende bær og frugter på, hvis man er træt af at henkoge og fryseren er fuld.
Når man først moser sine bær og tørrer dem langsomt i sin tørremaskine eller i sin ovn, kan man få de skønneste og sunde “vingummier”, som tillige kan holde sig rigtigt længe, blot de opbevares tørt og køligt.

Læs mere >>