Blog

Journal

Lækre opskrifter fra Nordic Fermentation

Små, grønne umodne æbler, nordens oliven?

Umodne, grønne æbler fra 2017, er nu blevet til nordiske oliven med dyb umami smag og godt bid.

For 2 somre siden, fandt jeg en masse små grønne æbler på min græsplæne, efter en lidt voldsom storm. Jeg samlede og samlede og en del gik til fårene, som blev glade, men en del valgte jeg for sjov, at fermentere i en 3 % salt lage.

I går tog jeg hul på dem og de smager skønt – nærmest som oliven. Så nu vil jeg holde øje med min græsplæne igen, efter blæst og storm og nænsomt plukke nogle kg. op, som kan stå og hygge sig til næste år.

Fremgangsmåden er enkel. Brug kun de æbler som er hele og fine og ikke er mærket af faldet fra træet til græsset. Hæld en kold 3 % salt lage over, så lagen dækker æblerne helt og luk så til, med så lidt luft som muligt. Piftes i starten, indtil der er ro på Co2 dannelsen. Når dette ophører, lukkes helt til og de sættes ind i fadeburet el. hvad du har, hvor de kan stå ml. 15 – 20 grader og uden for meget sollys.

Spises som tilbehør til ost, bruges som sød-syrlig/umami tilsætning – husk der også er meget stivelse i æbler, til dressinger, supper, grøntsagsfrikadeller mm.

God fornøjelse.

Foodmarket

Besøg hos Høstet under Madfestival Bornholm

Vi glæder os så meget til igen at besøge Høstet under Madfestivalen på Bornholm d. 26.juni fra 16.30 til 18.00.

Høstet skriver:

Vi har inviteret gæster og glæder os til at byde velkommen i havtorn-plantagen sammen med Nordic Fermentation, Vandkefir Perler og Østersøens Brænderi.

Vores gæster vil fortælle om hvordan de på hver deres måde, anvender havtorn i deres lækre produkter. Der er måske mulighed for en lille smagsprøve og der er i hvert fald rig lejlighed til at suge til sig af deres erfaringer og viden om fermentering, perlende vandkefir og mikro destillering. Alle tre har efterhånden også en god portion erfaring inden for fødevareiværksætteri og alt hvad det indebærer.

Kl. 17.00 tager vi jer med i havtornplantagen og fortæller om… havtorn ja, men også om vores erfaringer med at starte en plantage og en fødevarevirksomhed, om hvordan det er at ryste posen og flytte fra København til Bornholm og tilslut byder vi på smagsprøver; kiks m/ost og havtornmarmelade, havtornøl og havtorn slushice.

Af praktiske årsager er det nødvendigt at købe billetter, via booking link, inden arrangementet.

https://place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=sdilwmg2n9&fbclid=IwAR3WmG4PSkNqAvt0sK5ekeV6enpo2-ekx-J2kxWJSP84Ey6EUbsda6dsZRY

Voksne 60.- Børn gratis.

Foodmarket

Vi ses i Pæ`rsker tirsdag d.25. juni til “Smag…

Smag på Bornholm

Vi glæder os til 3 gode timer i den gode by Pedersker, på Bornholm. Her har Brugsen samlet flere lokale fødevareproducenter til arrangementet “Smag på Bornholm”. Vi kommer selvfølgelig med vores Jun Kombucha og glæder os til at tale med Jer om fermentering, autentisk kombucha, lokale råvarer og nye smage.

Vi ses d. 25. juni kl. 15.00 til 18.00.

Jun og kærlighed

Only the best organic commodities are good enough

Only the best organic commodities is good enough for our Jun Kombucha and we treat them with a lot of care, so the content of antioxidants, flavonoids, vitamins and oils are preserved, as well as possible.

The Sea buchthorn is harvested by @Høstet and are full of oils, especially omega 7, but also a lot of vitamin C. We call the Sea buckthorn, the nordic passionfruit and it has amazing flavours and aromas. Working with these berries is pure sunshine and makes us thrive and happy.

The blueberries are coming from organic farmers in Sweden and are offcourse of the low bush variety vaccinum myrtilis, which grows well in the nordic forest.  The blueberry is wellknown for its content of fibres, vitamin C and K and also the high amount of antioxidants. As that wasnt enough, it even has a wonderful colour as well as a nice, sweet-bitter taste, due to the tannins taste, that suits the Jun with honey very well.

We hope you enjoy them as well as we do:)

 

Nordic Fermentation og København

Nordic Fermentation i København

Nordic Fermentation har lige været en tur i København og måtte give os fuldstændigt hen til de blomstrende kirsebærtræer på Sdr. Boulevard foran Kihoskh, det klare vand i Sydhavnen og alle de glade ansigter, vi blev mødt med.

Forår i København. Tid til blomstrende kirsebærtræer og Jun Kombucha.

Vi måtte også sande, at københavnerne er så herligt sofistikerede i deres drikkevaner at det var undtagelserne, som ikke kendte til Kombucha og vi ser at varianterne af kombucha, til vores store glæde, bliver større og større og det er oftere og oftere er en flaske kombucha eller Jun, man tager med hjem til weekenden, i picknick kurven eller blot fordi man er tørstig og bare vil have noget godt at drikke.

Til vores store glæde har vi også føjet flere skønne restauranter og cafeer til, som vi glæder os til at servicere og sørge for har lette, delikate og smukke Jun kombuchas på køl til Jer.

Derudover kan man også se og læse lidt om vores Jun Hamp i Bo Bedres Gourmetmagasin. Det er vi selvfølgelig stolte og glade for.