Blog

Journal

Nyt fra os:)

Stormvejr og vores skønne samarbejdspartnere:)

I sidste uge, blæste det godt og grundigt i hele Skandinavien og Østersøen rejste sig og havde nogle vældige bølger på over 5 meter. Vi havde dog pakket bilen med Jun Kombucha og Kraut alligevel og surret dem godt fast på bagsædet af bilen og begav os afsted på tur til Kbh.

Godt vindblæste, besøgte vi dels Camilla Plums landhandel, for at sætte vores utroligt søde @COOP Crowdfunding kunder stævne og give dem deres reward (Som i VIRKELIG søde kunder!), vidunderlig brunch på @Atelier september (Som har vores Jun Hamp på menukortet) og så afsted til @Camelia te for at give smagsprøver og tale en masse om Jun og Kombucha.

Atelier September ligger på Gothergade i hjertet af Kbh og serverer den lækreste brunch og frokost:)

 

 

Tænk sig, søsygen forlod skisme kroppen og her ser I en super glad kombuchabrygger efter en herlig dag i Kbh – en dag som kun kan gøre dig glad i låget. Så vi kommer da lige om lidt igen:)

 

 

 

 

 

 

Hos Camilla Plums landhandel kan du få alskens krydderier, planter, frø og andre lækkerier. Vidunderligt sted.

Jun og kærlighed

Jun og Bornholms veganervenlige restaurant MoMo

Vi skal ikke lægge skjul på, at vi elsker vores lokale veganervenlige cafe/restaurant MoMo. De bruger så mange lokale råvarer de kan og det smager himmelsk. “Eat like you love yourself”, er deres motto, og det føler vi virkelig, når vi har været inde og forkæle os selv. Mætte og glade og med velbehag i maven:)

Jun Original og Jun Hamp er, i deres øjne, de mest vinøse af vores varianter og folkene bag MoMos værdsætter de smagssætninger, som fremkommer fra dels havtornbladene og dels fra hampen (lokal produceret og biodynamisk), de sød-syrlige noter, med en behagelig blødhed og balanceret bitterhed og kulsyresætning. De passer vidunderligt til deres mad.

De skønne folk bag MoMo driver deres eget permakultursted på Bornholm og tænker hele tiden i at give mere til jorden, end de tager. Vi elsker den tankegang. Ikke nok med det, så er de engagerede i klimaspørgsmål og gode energioptimerende løsninger og meget, meget mere. Og så er de jo fantastiske til at lave mad og deler generøst ud af deres viden og engagement.

Hos MoMo`s serverer de også vores Jun kombucha Original på havtornblade og vores Jun Hamp, velvidende, at den honning vi bruger i vores jun, er høstet nænsomt fra en utroligt sød, dygtig og økologisk biavler i Sverige, som ved hvad de laver og beskytter bierne, passer dem godt og sørger for gode biodiverse omgivelser til dem. Noget der er super vigtigt for os.

Når vi brygger Jun, dvs. på havtornblade og honning, handler det om smag, sundhed, mildhed og ikke mindst om at gøre opmærksom på, og tale, om bierne og andre insekter og nødvendigheden af at passe på vores natur, sikre biodiversitet og ikke mindst bruge vores fysiske og kognitive ressourcer som menneskehed, til at sikre at der er balance mellem det at give og tage.

Eat and drink, like you love yourself:)

 

Jun og kærlighed

Vores vidunderlige havtornbladte.

Vores Jun Kombucha brygger vi på forskellige varianter af nordiske urter og blade, såsom havtornblade, hamp, jernurt, citronmelisse mfl. – og vi elsker dem!

Vanlig vis, brygges kombucha på te og sukker, men vi vil noget andet og mere. Dels vil vi have en nordisk tone og smag i vores Jun Kombucha, som brygges på honning, og dels vil vi sikre os, at de råvarer vi bruger er økologiske/biodynamiske, nænsomt dyrket, varsomt behandlet og mestendels lokalt produceret, – Vi vil have det bedste, for dig, os og og vores smukke jord. Det synes vi er lykkedes rigtigt godt og vi håber du har det på samme måde.

Men ikke nok med det, så har vi lige fået resultaterne hjem fra DTU, som viser, at udover at indeholde mælkesyrebakterier, så indeholder vores Jun Kombucha på havtornbladte og honning (Med smagsvarianterne original, blåbær, æble og solbær/brombær) højere niveauer af antioxidanter end sort te.

OG SÅ SMAGER DE FANTASTISK!

Tag forbi en af vores skønne forhandlere eller kom og besøg os på Nordic Fermentation, efter aftale, for at hente dine Jun Kombuchas. Vi glæder os til at se dig.

Kærlig hilsen Malene

Nyt fra os:)

Mælkesyrebakterier og kombucha!

I går havde vi den glæde, at få testresultaterne hjem fra DTU, og vi er lykkelige!

Dels indeholder vores Jun Hamp og Honning 800.000.000 mælkesyrebakterier pr. 100 ml. primært af varianten lactobaciller og dels indeholder vores Jun Original på havtornblade og honning et rigtigt pænt niveau af antioxidanter, svarende til nogle af de bedste sorte teer, med et kendt højt indhold af antioxidanter. Det som er interessant er, at det ser ud til, at jo længere tid kombuchaen står, jo flere antioxidanter kommer der.

Den bedste måde at tage mælkesyrebakterier på, er via mad og drikkevarer og tillige sørge for at spise godt med prebiotiske fødevarer, som ex. godt med fibre.

Vi er glade og super taknemmelige for resultaterne.

Billedet har vi lånt fra Helseboost.dk som også har bedrevet en rigtig fin artikel om mælkesyrebakterier. Den kan du læse her: https://helseboost.dk/maelkesyrebakterier-paa-rekord-tid/

Foodmarket

Vi kommer til København d. 19. og 20. februar…

Vi tager skisme Bornholmslinjen over Østersøen og kommer til København d. 19. februar kl. 16 – 18.00, hvor vi gæster Camilla Plums landhandel på Jægersborggade. På torsdag kommer vi til Rødovre Centrum og besøger Camelia Te.

Bilen bliver fyldt med en masse kraut, både i glas og 5 varianter af vores skønne Jun. Kom forbi Landhandlen og få en hyggelig snak:)

Så vil vi glæde os til at se dig, byde på smagsprøver og ikke mindst få en masse gode samtaler om fermentering, Jun, kombucha, kraut og alt det indimellem:)

Vi glæder os til at se dig!