
Jun og Bornholms veganervenlige restaurant MoMo
Vi skal ikke lægge skjul på, at vi elsker vores lokale veganervenlige cafe/restaurant MoMo. De bruger så mange lokale råvarer de kan og det smager himmelsk. “Eat like you love yourself”, er deres motto, og det føler vi virkelig, når vi har været inde og forkæle os selv. Mætte og glade og med velbehag i maven:)
Jun Original og Jun Hamp er, i deres øjne, de mest vinøse af vores varianter og folkene bag MoMos værdsætter de smagssætninger, som fremkommer fra dels havtornbladene og dels fra hampen (lokal produceret og biodynamisk), de sød-syrlige noter, med en behagelig blødhed og balanceret bitterhed og kulsyresætning. De passer vidunderligt til deres mad.
De skønne folk bag MoMo driver deres eget permakultursted på Bornholm og tænker hele tiden i at give mere til jorden, end de tager. Vi elsker den tankegang. Ikke nok med det, så er de engagerede i klimaspørgsmål og gode energioptimerende løsninger og meget, meget mere. Og så er de jo fantastiske til at lave mad og deler generøst ud af deres viden og engagement.
Hos MoMo`s serverer de også vores Jun kombucha Original på havtornblade og vores Jun Hamp, velvidende, at den honning vi bruger i vores jun, er høstet nænsomt fra en utroligt sød, dygtig og økologisk biavler i Sverige, som ved hvad de laver og beskytter bierne, passer dem godt og sørger for gode biodiverse omgivelser til dem. Noget der er super vigtigt for os.
Når vi brygger Jun, dvs. på havtornblade og honning, handler det om smag, sundhed, mildhed og ikke mindst om at gøre opmærksom på, og tale, om bierne og andre insekter og nødvendigheden af at passe på vores natur, sikre biodiversitet og ikke mindst bruge vores fysiske og kognitive ressourcer som menneskehed, til at sikre at der er balance mellem det at give og tage.
Eat and drink, like you love yourself:)