Om Nordic Fermentation

Om Nordic Fermentation

Nordic Fermentation er en kærlighedserklæring til den rene, nordiske natur og dens vidunderlige mangfoldighed af frugt, bær, blomster, vilde grøntsager og urter.
Jeg håber, du vil være en del af mit fermenteringsunivers og glæder mig til at folde dette vidunderlige univers af smage ud for dig.

Jeg grundlagde Nordic Fermentation i mit køkken efteråret 2017 med det formål, at udvikle og udbrede bornholmsk Jun og Kombucha – Bornholm Kombucha.  Siden da, er der blevet brygget, smagt og smidt ud eller nydt. Der er afholdt mangen gode selskaber, hvor alle gæster har været indlagt til at smage den ene variant af Jun og Kombucha efter den anden. Mange samtaler om smage, kemiske processer, karbonering og mælkesyrebakterier er taget på gåture langs Bornholms kyster og skove og rejsen har været fantastisk og er det fortsat!

Bornholm Kombucha levede livet fuldt ud fra 2017 til 2022 indtil vi i oktober 2022, valgte at lukke den kommercielle produktion af kombucha ned og istedetfor fokusere på workshops, undervisning og forskning og ikke mindst at lære dig, at brygge din egen kombucha og jun, som enten vil prøve noget nyt eller bare elsker kombucha.

Til Dig fra Os, vi håber det smager og bekommer dig vel!

Malene har også gennem mange år interesseret sig for økologisk dyrkning af grøntsager, frugt, bær og urter og har en stor og alsidig køkkenhave med tilknyttet dyrehold, sammen med sin mand på Bornholm. Her er målet at dyrke alt efter permakulturelle principper og fremme biodiversiteten af planter og dyr på deres ejendom. Gennem mange år, har hun sammen med sin mand holdt bier og nænsomt høstet honningen.

Nordic Fermentation har et stort ønske om at udbrede budskabet om fermentering. Der findes nemlig rigtigt gode og smagsfulde alternativer til læskedrikke med højt sukkerindhold og kunstige farve –og smagsstoffer, nemlig kombucha og kefir. For at gøre kombuchaen nordisk samt øge indholdet af gavnlige, naturlige næringsemner, valgte Malene at fokusere på Jun kombucha med honning i stedet for sukker samt en te, baseret på blade fra havtorn. Havtorn er en klassisk nordisk bærbusk, med velsmagende blade, hvis de er brygget rigtigt.