Om Nordic Fermentation

Om Nordic Fermentation

Vi i Nordic Fermentation elsker den rene, nordiske natur og dens vidunderlige mangfoldighed af frugt, bær, blomster, vilde grøntsager og urter.
Vi håber, du vil være en del af vores fermenteringsunivers og glæder os til at præsentere JUN kombucha i højeste kvalitet og smag, brygget på rene, nordiske råvarer og med lokal honning istedetfor almindeligt sukker.

Nordic Fermentation startede i grundlæggeren Malenes køkken efteråret 2016, da beslutningen om at brygge Jun kombucha blev taget.  Siden da, er der blevet brygget, smagt og smidt ud eller nydt. Der er afholdt mangen gode selskaber, hvor alle gæster har været indlagt til at smage den ene variant af Jun kombucha efter den anden. Mange samtaler om smage, kemiske processer, karbonisering og mælkesyrebakterier er taget på gåture langs Bornholms kyster og skove, indtil hun fandt frem til de første tre smage, som nu er klar til dig. Dig som enten vil prøve noget nyt eller bare elsker kombucha.

Til Dig fra Os, vi håber det smager og bekommer dig vel!

Grundlæggeren af Nordic Fermentation, Malene Rossil, har gennem mange år interesseret sig for økologisk dyrkning af grøntsager, frugt, bær og urter og har en stor og alsidig køkkenhave med tilknyttet dyrehold, sammen med sin mand på Bornholm. Her er målet at dyrke alt efter permakulturelle principper og fremme biodiversiteten af planter og dyr på deres ejendom.

Gennem mange år, har hun sammen med sin mand holdt bier og nænsomt høstet honningen. Til stadighed er fascinationen øget over biernes arbejde og naturens afhængighed af disse arbejdsomme, loyale og helt uundværlige bestøvende insekter.

Oprindeligt er Malene Rossil sygeplejerske og har med stor glæde for sit virke, arbejdet i ind- og udland. I Indien mødte hun naturmedicinen og har ud af fascination for naturens helende egenskaber, arbejdet med denne, lige siden.

Mange af de mennesker, som har besøgt Malene i hendes klinik gennem årene, har haft gener fra fordøjelsen med de sygdomme og ubehag som kommer af dette. For mange kan tilførsel af bl.a. mælkesyrer og mælkesyrebakterier have en gavnlig effekt på fordøjelsen og dermed deres almene velvære. Fermenterede fødevarer incl. kombucha, indeholder mælkesyrer og mælkesyrebakterier.
Nordic Fermentation har et stort ønske om at udbrede budskabet om fermentering. Der findes nemlig rigtigt gode og smagsfulde alternativer til læskedrikke med højt sukkerindhold og kunstige farve –og smagsstoffer, nemlig kombucha og kefir. For at gøre kombuchaen nordisk samt øge indholdet af gavnlige, naturlige næringsemner, valgte Malene at fokusere på Jun kombucha med honning i stedet for sukker samt en te, baseret på blade fra havtorn. Havtorn er en klassisk nordisk bærbusk, med velsmagende blade, hvis de er brygget rigtigt.