Om Nordic Fermentation

Om Nordic Fermentation

Vi i Nordic Fermentation elsker den rene, nordiske natur og dens vidunderlige mangfoldighed af frugt, bær, blomster, vilde grøntsager og urter.
Vi håber, du vil være en del af vores fermenteringsunivers og glæder os til at præsentere JUN kombucha og Kombucha i højeste kvalitet og smag, brygget på rene, nordiske råvarer..

Nordic Fermentation startede i grundlæggeren Malenes køkken efteråret 2016, da beslutningen om at brygge Jun og Kombucha blev taget.  Siden da, er der blevet brygget, smagt og smidt ud eller nydt. Der er afholdt mangen gode selskaber, hvor alle gæster har været indlagt til at smage den ene variant af Jun og Kombucha efter den anden. Mange samtaler om smage, kemiske processer, karbonisering og mælkesyrebakterier er taget på gåture langs Bornholms kyster og skove, indtil hun fandt frem til de første 8 forskellige Jun Kombucha, som nu er blevet til 2 Jun og 3 Kombucha under navnet Bornholm Kombucha.
De er brygget til dig, som enten vil prøve noget nyt eller bare elsker kombucha.

Til Dig fra Os, vi håber det smager og bekommer dig vel!

Bornholm Kombucha er udsprunget af Nordic Fermentation, som blev grundlagt i 2017 af sygeplejerske og biomediciner Malene Rossil. Malenes hjerte brænder for sundhed og fermentering, og hun har siden 2005 praktiseret som holistisk biomediciner. På baggrund af dette, har hun dyb indsigt i menneskers sundhed og sygdomme, årsager og sammenhænge. Malenes fokus på fermenterede fødevarer er udsprunget af interessen for sundhedsfremmende tiltag, såsom den mad vi spiser, og det vi drikker. På baggrund af denne interesse har Malene igennem flere år brygget kombucha og fermenteret grøntsager, og hun har set, hvad disse fødevarer kan gøre for os mennesker.

Malene har også gennem mange år interesseret sig for økologisk dyrkning af grøntsager, frugt, bær og urter og har en stor og alsidig køkkenhave med tilknyttet dyrehold, sammen med sin mand på Bornholm. Her er målet at dyrke alt efter permakulturelle principper og fremme biodiversiteten af planter og dyr på deres ejendom. Gennem mange år, har hun sammen med sin mand holdt bier og nænsomt høstet honningen.

I januar 2020 indtrådte Ditte Brandt som partner i Bornholm Kombucha. Dittes interesse og respekt for, hvad den rette mad og drikke kan medføre, stammer fra en personlig oplevelse fra sit privatliv, hvor hun igennem 3 år arbejdede intenst med at hjælpe sin søn ud af hæmmende symptomer grundet en autismediagnose. Her blev fokus på dét vi indtager, og vigtigheden af en sund tarmflora et afgørende element i Dittes søns rejse mod et symptomfrit liv. Denne rejse førte familien til New York, hvor de boede i 3 år. Her gennemførte Ditte en online holistic health coach uddannelse for at blive klogere på sin søns udfordringer. Ditte har altid interesseret sig for de egentlige årsager til, og ikke blot symptomer på, menneskets mange sundhedsmæssige problemer.

Nordic Fermentation har et stort ønske om at udbrede budskabet om fermentering. Der findes nemlig rigtigt gode og smagsfulde alternativer til læskedrikke med højt sukkerindhold og kunstige farve –og smagsstoffer, nemlig kombucha og kefir. For at gøre kombuchaen nordisk samt øge indholdet af gavnlige, naturlige næringsemner, valgte Malene at fokusere på Jun kombucha med honning i stedet for sukker samt en te, baseret på blade fra havtorn. Havtorn er en klassisk nordisk bærbusk, med velsmagende blade, hvis de er brygget rigtigt.