Jun Kombucha er fermenteret sød te

Jun Kombucha er fermenteret sød te

Den søde te fermenteres/gæres ved hjælp af en SCOBY (Symbiotic Colony Of Bacteria and Yeast).
SCOBY er en flad gummilignende skive, som er lavet af gær og bakterier. Når den lægges i kold te med sukker, danner den en syrlig (lidt eddikeagtig i smagen), let sød, brusende drik, som siges at indeholde gavnlige syrer og bakterier.

Nordic Fermentation har valgt at brygge den variant af kombucha, som også kaldes kombuchaen champagne. Denne variant hedder JUN kombucha eller Honning kombucha. Jun kombucha er kendetegnet ved at være mere let og boblende i smagen end almindelig kombucha.

Visse fortællinger, som dog ikke er verificerede, lader fortælle, at Jun oprindeligt kommer fra det tibetanske højland. Dette kan måske forklare brugen af den hvide te samt honning fremfor sukker og den køligere bryggeproces. Men det må stå hen i det uvisse.

Jun kombucha brygges på hvid eller grøn te sødet med honning. Jun skal stå lidt køligere under fermenteringsprocessen og SCOBY deler sig ikke så villigt som almindelig kombucha, hvilket gør denne kultur eftertragtet og dyr af få i hænde. Den færdige Jun har en smule mere alkohol i sig end den almindelige kombucha. Vær derfor opmærksom på at fortynde din Jun Kombucha med vand eller evt. juice, hvis den gives til børn eller andre som ikke tåler alkohol.

Alkoholprocenten er under 1,2 %

Nordic Fermentation arbejder sammen med Eurofins Danmark og DTU, for at sikre at de anpriste mælkesyrebakterier er tilstede i vores Jun.


Jun Kombucha Blåbær
Jun Blåbær er brygget på ægte, svenske blåbær (Vaccinium myrtillus), så smag og farve er intens, men alligevel rund og mild med en let syrlighed og en tone af den velkendte, fermenterede smag. Denne variation er klart børnenes favorit. Vi brygger med omhu og sørger derfor også for, at bevare så mange af de sunde stoffer, som findes i det ægte, nordiske blåbær. Kan sagtens klare at blive fortyndet lidt med kildevand eller karboniseret vand, afhængigt af smag og behag.


Jun Kombucha havtornblade
Vi har brygget en Jun Kombucha uden nogen form for smag, andet end den rene smag af havtornblade. Vi mener, at havtornbladteen også fortjener at stå for sig selv, så du kan få lov at smage denne sød – syrlige, runde og milde te fra havtornbusken. Denne variant er meget let og læskende med en smule bobler. Teen vi anvender, produceres af Høstet på Bornholm, som er kendt for sine havtornprodukter i allerhøjeste kvalitet.

Jun Kombucha Havtornbær
Den rene smag af havtorn træder syrligt og meget aromatisk frem i denne Jun Havtorn. Den fermenterede tone klæder havtorn. Med sin karakteristiske smag kommer havtornbærret fuldt ud til sin ret og står rigtigt godt alene, som velkomstdrik eller som en let og læskende drik, koncentreret som den er eller fortyndet med karboniseret vand eller kildevand.
Vores Jun Kombucha med havtornbær, er den af vores varianter som danner mest kulsyre og folder sig særdeles smukt ud i ganen, med masser af bobler. Så vær opmærksom på at den kan give lyd fra sig, når du åbner den.

Jun Kombucha Solbær & Brombær
Solmodne brombær og solbær angiver tonen i denne lette Jun Kombucha og giver du den lidt tid, vil den stå skønt med kulsyre. Nordens superbær, solbær er de mest dominerende i denne sød-syrlige Jun Kombucha, omend tonerne af solmodne brombær også toner let frem, hvis du giver plads til at smage denne skønne sommer Jun Kombucha.

Jun Kombucha Vilde Kirsebær
Årets tørre sommer, har givet nogle intenst smagende vilde kirsebær. Denne Jun Kombucha har en livlig kulsyresætning og en dejlig let tone af vilde kirsebær, som står overalt på Bornholm i hegn og krat. Vi har været ude at klatre på økologisk certificerede områder med vilde kirsebær og har brygget en begrænset mængde Jun Kombucha med vilde kirsebær til dig.

Hamp Jun Kombucha
Jun Kombucha Hamp er i en særklasse for sig, med toner af grapefrugt i samspil med den skønne honning. Når Jun Kombucha hamp, får lov at modne en måneds tid, vil der dannes de skønneste mousserende bobler og du vil opleve nogle meget fine smagsnuancer dels fra den bornholmsk producerede biodynamiske hamp, men også i mødet mellem hamp, honning og fermenteringens vidunderlige evne til at fremme smagsnuancer. Dette er meget vellykket i denne helt særlige Jun Kombucha, som udmærket kan stilles frem som velkomstdrink, som et alternativ til vin eller øl eller blot til lyst. Tillige står den smukt i cocktails.

Jun Kombucha Urt
Urt er brygget på flere forskellige urter, hvor det har været vigtigt for os, at ramme en let, frisk smag fra mynte, jernurt og melisse, men også give bitternoter fra salvie og blomsternoterne fra lavendel. Denne Jun kombucha dufter vidunderligt, smager let og komplekst på samme tid og har den kendte sød-syrlige Jun Kombucha signatur fra Nordic Fermentation. Urt står perfekt alene, men er også den Jun Kombucha, som er allerbedst til cocktails, ex. Junjito/Mojito, både Virgin og med alkohol. Står smukt som en velkomsdrik, alternativ til alkoholiske bobler eller blot som når du har lyst til at forkæle dig selv.

Jun Kombucha Æble
Jun æble er fermenteret med honning og tilsat den lækreste, ufiltrerede El star most. Den har en skøn og let syrlighed med en let sødme og de dejligste bobler. Står som en let cider med de fineste æblenoter, iklædt den klassiske, runde Jun kombucha fermenterede smag.

Malenes Kraut
Malenes kraut er krammet med kærlighed på Bornholm på helt nyhøstede grøntsager, spækket med saft, til de mange mælkesyrebakterier. Malene` kraut er naturligvis ikke pasteuriseret. Grøntsagerne kommer fra den bornholmske muld og er af højeste kvalitet, hvilket kan smages på den færdige kraut.

Malenes kraut er sprød og lækker, fuld af smagsnuancer og en masse umami. Malene bruger Himalayasalt og sørger altid for at få nogle modne æbler, godt med løg og friske, blomstrende krydderurter med i fermenteringen.
Malene`s Kraut bliver produceret på bestilling sidst på efteråret.
Du kan efter aftale komme med egne beholdere, som bliver fyldt af Malene på Nordic Fermentation eller du kan bestille 5 eller 10 kg i spande eller blot 250 gr. glas. Kommer du selv med emballage, skærer vi dette af prisen og vi sælger kun direkte fra Nordic Fermentation og skriver ud med afhentningstider på Facebook til det øvrige land og via Coop Crowdfunding.