Ren Jun, natur og kærlighed.

Jun og kærlighed

Ren Jun, natur og kærlighed.

Vi har et helt særligt kærlighedsforhold til vores Jun. Vi har valgt at brygge dem, med råhonning, hele nordiske superbær og nænsomt tørrede havtornblade. Alle ingredienser har vi et særligt forhold til : Råhonningen, som vi elsker og er så fascinerede af og som repræsenterer biodiversiteten i vores natur, men også i os selv. Malene og hendes mand er biavlere og kan se på deres frugt og grønt, hvor meget biernes arbejde betyder for afgrødernes sundhed. Bier er fantastiske og ikke blot honningen, men voks, propolis og pollen er jo nogle naturprodukter, med så stor alsidighed og kvalitet, at man kan blive blæst helt bagover, når man sætter sig mere ind i disses egenskaber.

Havtornbladene er samlet ind og tørret fra vores gode venner fra Høstets økologiske havtornplantage og indeholder, efter sigende planteemner, som har en masse sunde egenskaber. Disse egenskaber, bliver der forsket i ved SLU og vi følger dette tæt. Havtornbladene giver en mild og rund te og har også en del tanniner, som er gode for SCOBY, men de skal naturligvis være balancerede. I 2018, var det et tørt år, så vi har måttet justere lidt på tebrygningen, da det ligesom druer til vinhøst, er naturprodukter, som varierer i smag og intensitet fra år til år og har en del flere tanniner og små bær i sig i år. Vi danser med og lærer fra år til år.

Vi valgte som udgangspunkt at bruge de bær, som indeholder flest vitaminer, antioxidanter, olier og sunde aktivstoffer, såsom blåbær, havtornbær, solbær mm. Æble er kommet til, fordi smagen er helt, helt uimodståelig i vores øjne og fordi smagsnuancerne, som æble giver i jun, er så lækker. Æble er vores livlige lillesøster og har masser af skønne bobler, tidligt i sin modning.
Vores blåbær er som alt andet vi anvender i vores brygning, 100 % økologisk og det går vi ALDRIG på kompromis med, og er naturligvis ægte blåbær fra Sverige.
Havtornbær er fra vores bornholmske havtornplantage Høstet. Æblerne fra Plantagen i Ibsker, Solbær og brombær er plukket på Bornholm hos Plantagen og de vilde kirsebær er med møje og lidt besvær, plukket i krat og skovkanter, hos økologiske lodsejere, her på Bornholm.

Vi gør alt hvad vi kan, for at bevare aktivstofferne i bær og frugt og behandler dem så nænsomt som muligt, så du og din krop får så meget ud af din Jun som muligt.

Vi håber du nyder og glædes over vores naturlige Jun, som vi har givet masser af kærlighed og omsorg og tusind tak fordi du læste med.

Kærlig hilsen Helen og Malene