Fermenterings workshop

Fermenterings workshop

Du er altid velkommen til at kontakte os på malene@nordicfermentation.dk eller på tlf. 23321551 for priser og booking af workshops/undervisning til små eller store grupper.

Store fermenteringsdag
Vi fermenterer lokale planteproteiner, grøntsager og kombucha. Du får 3 – 5 forskellige fermenteringer med hjem og skønne smagsoplevelser og cocktails baseret på kombucha..
Ca. 3,5 timer: (Ved min. 6 personer) incl. 3-5 fermenteringer, råvarer, starterkulturer, assorterede genbrugsglas til fermenteringerne, opskrifter, smagsprøver, kaffe/te, surdejsbrød med ost/marmelade.

Lille fermenteringsdag
Vi fermenterer den skønneste nordiske kraut på lokale, bornholmske råvarer og du får en indførsel samt opskrift så du kan brygge din egen kombucha derhjemme. Du lærer at smagssætte din egen bornholmske kombucha, som du kan også kan tage med hjem.
Du får 2 forskellige fermenteringer med hjem og der serveres et par skønne smagsoplevelser undervejs.
Ca. 2 timer: (Ved min. 6 personer) incl. 2 fermenteringer, råvarer, starterkulturer, assorterede genbrugsglas til fermenteringerne, opskrifter, smagsprøver, kaffe/te.

Kombucha Workshop
Fermenterede drikkevarer er brygning med mikrober, der giver mening for dig og din mave og så er det både sjovt og dejligt at fremstille. – Og, jeg lover dig, det er ikke spor svært, når først du får det lært!
På denne dag, lærer du at brygge din egen Kombucha af Malene, som har brygget Bornholm kombucha kommercielt i 5 år og privat i 10 år. Så du får en masse gode tips og Malene deler gladelig ud af sine erfaringer og viden. Så du kan glæde dig!

Du får din egen smagssatte kombucha med hjem og en ekstra starterkultur til kombucha, så du kan arbejde videre med alt det du har lært derhjemme. Derudover får du en indbydelse til at være medlem af Nordic Fermentations workshop opfølgnings gruppe på Facebook, som støtter og giver gode råd, så du får mest muligt ud af dine fermenterede produkter. Både ifht. at passe dem og til at spise dem, når de er klar.

Husk: 1 flaske med låg, som er rundt og ikke firkantet samt et syltetøjsglas med låg til ekstra kombuchakultur.

Ca 1,5 time: (Ved. min. 6 personer) Pris for hele workshoppen, incl din egen smagssatte kombucha, starterkultur, bær/krydderier samt opskrifter og opfølgning i fælles Facebook gruppe. (Excl. flaske, som kan tilkøbes for 50,-)

Kombuchabrygning på Bornholm med Nordic Fermentation.

Vi mødes i Bornholms mad- og kulturhus på Gaarden, for at dykke ned i kombuchabrygning og alt det kombucha kan. Torsdag d. 15. juli 2021 fra 14 til 16.00.

Du kan bestille din billet her: Madbillet.dk

Kombucha er en vidunderlig fermenteret te, der er fantastisk som læskedrik, i cocktails og som alternativ til øl eller vin. Den har meget lidt restsukker tilbage og er proppet med herlige organiske syrer, gær og B vitaminer.

Malene fra Bornholm Kombucha/Nordic Fermentation har brygget kombucha kommercielt i 4 år og privat meget længere og har en baggrund som dels sygeplejerske og funktionel mediciner og glæder sig meget til at lære fra sig om kombuchabrygningens tips og tricks – does and dont`s.

Hun kommer også omkring smagssætning af kombucha, så den passer lige til dig og hvordan du kan anvende den til at give din madlavning et ekstra fif. Urter, bær og blade finder vi i den gamle klosterhave på Gaarden.

Du får en flaske af din helt egen, smagssatte kombucha med hjem samt en starterkultur til Jun eller Kombucha. Derudover holder Malene også en kombucha smagning for Jer, mens hun taler Jer igennem kombuchaens liv og egenskaber.

Vi glæder os rigtigt meget til at se dig og nyde et par timer i det smukke Madkulturhus i Melsted.

Kærlig hilsen Malene

—————————————————————————————————————————————————————-

Store fermenteringsdag med Malene

Gaarden, Melstedvej 25, 3760 Gudhjem

Vi gentager succesen og afholder igen workshop i fermentering på Gaarden, Bornholms smukke madkulturhus, Melstedvej 25, 3760 Gudhjem, d. 16. oktober 2021, fra 13.00 – 18.00.

Max. 25 deltagere.

Den perfekte gaveide til din madglade ven eller familiemedlem:)

Husk at melde dig til inden d.1.oktober her:

https://madbillet.dk/show/event/store-fermenteringsdag-paa-bornholm

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/ll0o66yn2a

Fermenteret mad, er mad med mikrober, der giver mening for dig og din mave og så er det både sjovt og dejligt at fremstille. Og, jeg lover dig, det er ikke spor svært, når først du får det lært!

På denne dag, lærer du at brygge din egen Kombucha, koge den rigtige saltlage til dine sprøde, fermenterede grøntsager og få sat gang i din egen lækre kraut, kimchi, tempeh og spicey løg. Tillige vil du lære at lave din egen kimchi pasta og få indblik i en masse spændende muligheder i fermenteringens univers.

Du får en masse gode tips og Malene deler gladelig ud af sine erfaringer og viden. Malene lægger endvidere vægt på det sundhedsmæssige perspektiv samt smagsnuancer ved fermenteret mad. Så du kan glæde dig!

Du får 5 forskellige fermenterede produkter med dig hjem og indbydelse til at være medlem af Nordic Fermentations workshop opfølgnings gruppe på Facebook, som støtter og giver gode råd, så du får mest muligt ud af dine fermenterede produkter. Både ifht. at passe dem og til at spise dem, når de er klar.

Derudover skåler vi også i Bornholm Kombucha og I får lidt gode fif til, hvordan I kan mixe de skønneste cocktails med kombucha, med og uden alkohol.

Husk:
3 glas a 1 – 2 liter samt 2 mindre, på mellem 2,5 – 5 dl. (Tag hellere et glas eller to for meget med, hvis der er noget som går i stykker eller lign.) Genbrugsglas er fremragende.
Pris for hele dagen, incl grøntsager, opskrifter og opfølgning i fælles Facebook gruppe.

———————————————————————————————————————————————————————

Så holder vi igen workshop i fermentering på Gaarden, Melstedvej 25, 3760 Gudhjem, d. 14.november, fra 13.00 – 18.00.
Er desværre aflyst pga. Corona.

Vi har højst plads til 25 deltagere.

Den perfekte gave ide til din madglade ven eller familiemedlem:)

Husk at melde dig til inden d. 2.november. Betaling er lig tilmelding.

Lær at brygge din egen Kombucha, koge den rigtige saltlage til dine sprøde, fermenterede grøntsager og få sat gang i din egen lækre kraut, broccoli og spicey løg. Tillige vil du lære at lave din egen kimchi pasta og få indblik i en masse spændende muligheder i fermenterings univers.

Du får en masse gode tips og Malene deler gladeligt ud af sine erfaringer og viden. Malene lægger endvidere vægt på det sundhedsmæssige perspektiv samt smagsnuancer ved fermenteret mad. Så du kan glæde dig!

Du får 6 forskellige glas fermenterede produkter med dig hjem og indbydelse til at være medlem af Nordic Fermentations workshop opfølgnings gruppe på Facebook, som støtter og giver gode råd, så du får mest muligt ud af dine fermenterede produkter.

 

Husk:
5 glas a 1 – 2 liter samt 2 mindre, på mellem 2,5 – 5 dl. (Tag hellere et glas eller to for meget med, hvis der er noget som går i stykker eller lign.)
Pris for hele dagen, incl grøntsager, opskrifter og opfølgning i fælles Facebook gruppe.

Tilmelding:
500,- som indbetales med tydelig navn og kontaktoplysninger samt “Fermenteringsworkshop 2.november 2020 på konto:
Landbobanken: 7670 0005801001

Så holder vi igen workshop i fermentering på Gaarden, Bornholms madkulturhus, Melstedvej 25, 3760 Gudhjem d. 8. februar, fra 13.00 – 18.00.

Den perfekte julegave ide til din madglade ven eller familiemedlem:)

Husk at melde dig til inden d. 2. februar 2020. Betaling er lig tilmelding.

Lær at brygge din egen Kombucha, koge den rigtige saltlage til dine sprøde, fermenterede grøntsager og få sat gang i din egen lækre kraut, broccoli og spicey løg. Tillige vil du lære at lave din egen kimchi pasta og få indblik i en masse spændende muligheder i fermenterings univers.

Du får en masse gode tips og Malene deler gladeligt ud af sine erfaringer og viden. Malene lægger endvidere vægt på det sundhedsmæssige perspektiv samt smagsnuancer ved fermenteret mad. Så du kan glæde dig!

Du får 4 – 5 forskellige glas fermenterede produkter med dig hjem og indbydelse til at være medlem af Nordic Fermentations workshop opfølgnings gruppe på Facebook, som støtter og giver gode råd, så du får mest muligt ud af dine fermenterede produkter.

Lokalisation: Gaarden, Bornholms madkulturhus, Melstedvej 25, 3760 Gudhjem d. 8. februar, fra 13.00 – 18.00.

Husk:
5 glas a 1 – 1,5 liter samt 2 små på mellem 2 – 2,5 dl.
Pris for hele dagen, incl grøntsager og opskrifter.

Tilmelding:
500,- som indbetales med tydelig navn og kontaktoplysninger samt “Fermenteringsworkshop 8.februar 2020 på konto:
Landbobanken: 7670 4806928

 

—————————————————————————————————————————————————————

Så holder vi igen workshop i fermentering på Møbelfabrikken, Gl. Rønnevej 17a i Nexø d. 12. oktober, fra 13.00 – 17.00.

Vi glæder os til at se dig.

Husk at melde dig til inden d. 27. september. Betaling er lig tilmelding.

Lær at brygge din egen rødbedekvass, koge den rigtige saltlage til dine sprøde, fermenterede agurker og få sat gang i din egen lækre kraut. Tillige vil du lære at lave din egen kimchipasta og få indblik i en masse spændende muligheder i fermenterings univers.

Du får en masse gode tips og Malene deler gladeligt ud af sine erfaringer og viden. Malene lægger endvidere vægt på det sundhedsmæssige perspektiv samt smagsnuancer ved fermenteret mad. Så du kan glæde dig!

Du får 4 – 5 forskellige fermenterede produkter med dig hjem og indbydelse til at være medlem af Nordic Fermentations Facebook gruppe, som støtter og giver gode  råd, så du får mest muligt ud af dine fermenterede produkter.

Workshoppen foregår i den charmerende, gamle møbelfabrik i Neksø. Gl. Rønnevej 17A.

Husk blot 2 store glas a 1 – 1,5 liter samt 3 små på mellem 2 – 2,5 dl.

Pris for hele dagen, incl grøntsager og opskrifter.
500,- som indbetales med tydelig navn og kontaktoplysninger samt “Fermenteringsworkshop 5. oktober 2019” på konto:
Landbobanken: 7670 6680792 

Skriv gerne for mere information på mail@nordicfermentation.dk

Se evt. mere fra TV2 besøg d.24.2.2018:  http://www.tv2bornholm.dk/search.aspx?csearch=fermentering&fra=04-12-2017&til=04-03-2018&antal=20&Artikler=True&range=90&newsID=212767&offset=0

Så holder vi igen workshop i fermentering på Møbelfabrikken, Gl. Rønnevej 17a i Nexø d. 19. januar 2019, fra 13.00 – 17.00.

Vi glæder os til at se dig.

 

Husk at melde dig til inden d. 5. januar. Betaling er lig tilmelding.

Lær at brygge din egen rødbedekvass, koge den rigtige saltlage til dine sprøde, fermenterede agurker og få sat gang i din egen lækre kraut. Tillige vil du lære at lave din egen kimchipasta og få indblik i en masse spændende muligheder i fermenterings univers.

Du får en masse gode tips og Malene deler gladeligt ud af sine erfaringer og viden. Malene lægger endvidere vægt på det sundhedsmæssige perspektiv samt smagsnuancer ved fermenteret mad. Så du kan glæde dig!

Du får 4 – 5 forskellige fermenterede produkter med dig hjem og indbydelse til at være medlem af Nordic Fermentations Facebook gruppe, som støtter og giver gode  råd, så du får mest muligt ud af dine fermenterede produkter.

Workshoppen foregår i den charmerende, gamle møbelfabrik i Neksø. Gl. Rønnevej 17A.

Husk blot 2 store glas a 1 – 1,5 liter samt 3 små på mellem 2 – 2,5 dl.

Pris for hele dagen, incl grøntsager og opskrifter.
500,- som indbetales med tydelig navn og kontaktoplysninger samt “Fermenteringsworkshop 19.januar 2019” på konto:
Landbobanken: 7670 6680792 

Skriv gerne for mere information på mail@nordicfermentation.dk

Se evt. mere fra TV2 besøg d.24.2.2018:  http://www.tv2bornholm.dk/search.aspx?csearch=fermentering&fra=04-12-2017&til=04-03-2018&antal=20&Artikler=True&range=90&newsID=212767&offset=0

Klar til at fermentere:)

Nordic Fermentation gentager succesen og afholder endnu en workshop i fermenteringens univers

D. 28. juli 2018, fra 13.00 – 17.00 i Den Gamle Møbelfabrik i Neksø.

Du kan sammensætte din kraut, næsten som du vil. Enten som her, af rødbeder, ingefær og fennikel, eller måske med gulerødder, æble og spidskål. Kun fantasien og nogle enkle, små regler sætter begrænsninger for hvordan din kraut skal være. Lær hvilke, på fermenteringsworkshoppen.

Lær at brygge din egen rødbedekvass, koge den rigtige saltlage til dine sprøde, fermenterede agurker og få sat gang i din egen lækre kraut. Tillige vil du lære at lave din egen kimchipasta og få indblik i en masse spændende muligheder i fermenterings univers.

Du får en masse gode tips og Malene deler gladeligt ud af sine erfaringer og viden. Malene lægger endvidere vægt på det sundhedsmæssige perspektiv samt smagsnuancer ved fermenteret mad. Så du kan glæde dig!

Du får 4 – 5 forskellige fermenterede produkter med dig hjem og indbydelse til at være medlem af Nordic Fermentations Facebook gruppe, som støtter og giver gode  råd, så du får mest muligt ud af dine fermenterede produkter.

Workshoppen foregår i den charmerende, gamle møbelfabrik i Neksø. Gl. Rønnevej 17A.

D.28.juli fra kl.13.00 til 17.00.
Rispebjergvejen 4a, Poulsker
3730 Nexø

Husk blot 2 store glas a 1 – 1,5 liter samt 3 små på mellem 2 – 2,5 dl.

Pris for hele dagen, incl grøntsager og opskrifter.
500,- som indbetales med tydelig navn og kontaktoplysninger samt “Fermenteringsworkshop 28.juli 2018” på konto:
Landbobanken: 7670 6680792 

Skriv gerne for mere information på mail@nordicfermentation.dk

Se evt. mere fra TV2 besøg d.24.2.2018:  http://www.tv2bornholm.dk/search.aspx?csearch=fermentering&fra=04-12-2017&til=04-03-2018&antal=20&Artikler=True&range=90&newsID=212767&offset=0

—————————————————————————————————————–

Fermenteringsworkshop v/Nordic Fermentation

Poulsker på Bornholm, 24. februar fra 13.00 – 17.00

Lær at fermentere og få dit eget glas med fermenterede grøntsager med hjem.

Workshoppen foregår på Bornholm, i grundlæggeren af Nordic Fermentations køkken, på Rispebjergvejen 4a, 3730 Neksø.

Der vil højst være 5 deltagere, så der er god tid til den enkelte.

Hvad indeholder workshoppen:

Teoretisk gennemgang af hvad fermentering er og hvad du kan fermentere?

Praktisk gennemgang af fermentering. Du skal selv have fingrene i dine grøntsager og du lærer helt grundlæggende at fermentere de mest basale, men meget lækre og super sunde grøntsager.

Du vil få et fermenteringsglas, fyldt med din egen kraut, med hjem efter kurset. Dette er inkluderet i prisen.

Ønsker du at fermentere andre grøntsager, så er du velkommen til at tage disse med, samt fermenteringsglas, til at opbevare dem i. Husk at grøntsagerne skal være økologisk dyrket.
Skriv gerne til Nordic Fermentation, hvad du ønsker at tage med, inden kurset afholdes.

Pris: 600 Dkr.

Tilmelding:

Indbetaling er lig med tilmelding.
Beløbet på 600 Dkr. indbetales til Nordic Fermentation på: 7670 6680792 med ”Fermenteringsworkshop 24.2.2017” Samt navn og mailadresse.

Hvem underviser:

Grundlæggeren af Nordic Fermentation, Malene Rossil, står for undervisningen af denne fermenteringsworkshop. Hun er en dreven, eksperimenterende og begejstret fermentør og du vil med garanti tage hjem med en masse god viden og nogle lækre glas med din egen kraut.
Malene Rossil er en erfaren underviser og udover at undervise på Skolen For Helhedsterapi, holder hun også foredrag og workshops om Det naturlige hjemmeapotek og søvn.
Tillige er Malene Rossil ansvarlig for afholdelse af diverse masterclasses og faglige konferencer i Foreningen For Holistisk Biomedicin.

Anbefalinger:

Da vi i september 2015 afholdt en Lysegrøn ø-festival (festival for grønne ildsjæle) på Bornholm, havde vi bedt Malene om at holde en workshop om “Dit grønne hjemmeapotek”.

På workshoppen gennemgik hun forskellige urters egenskaber og viste i praksis, hvordan man kan lave enkle teer, tinkturer og cremer ud af disse. 

Formålet var at fremme bevidstheden om, at vi har urter lige uden for vores dør, i vores haver, i grøftekanter og i skoven, som vi kan bruge til at forebygge problemer med hud, lunger, fordøjelse m.m. 

Malenes store viden og levende formidling tiltrak mange deltagere til workshoppen, som gik derfra med masser af inspiration. Man kunne desuden købe hjemmelavet bivoks til fremstilling af cremer.

Gun Leeberg, medarrangør af festivalen

Det er meget let at skrive en anbefaling af Malene Rossil, da hun har så mange fortræffelige egenskaber og meget at byde på:

Malene fremtræder som en person med meget powerful energi, smittende humør og god jordforbindelse.

Hun er en inspirerende underviser, hvilket vi nyder godt af på Skolen for Holistisk Biomedicin, hvor Malene underviser i Ernæring, vitaminer, mineraler, aminosyrer og enzymer samt fedtsyrer og kost.

Malene er fagligt kompetent indenfor sundhed og behandling af sygdomme, både teoretisk og praktisk.

Desuden er hun meget hjemme i havebrug, dyrkning af økologiske grøntsager, krydderurter m.m.

Det allerbedste er måske, at hun er en rigtigt god kollega, der sørger for vores videreuddannelse ved at iværksætte konferencer, møder og kurser – et arbejde, som kun kan lykkes, når man har rigtigt gode leder egenskaber og evnen at styre en flok forskellige terapeuter og eksperter.  De evner har Malene til fulde.

Gunver Juul

Leder af Skolen for Holistisk Biomedicin

Biomediciner

Akupunktør

Psykoterapeut

Cand.mag.